Att bo i hyresrätt

En av de största fördelarna med att bo i en hyresrätt att man inte behöver betala för några renoveringar eller ventilationskontroller på egen hand. Blir det problem med tvättmaskinen, duschen eller något annat i hemmet så behöver man inte bekosta det på egen hand. Nu för en vecka sedan så hade vi över elektriker från J2 Ventilationsteknik AB som gjorde OVK, en obligatorisk ventilationskontroll, som behöver göras mellan vart tredje till sjätte år. Det gick ganska snabbt för dem att göra det och det är nog väldigt mycket bättre nu när de har gjort det.

J2 Ventilationsteknik AB hette firman som vi hade hemma hos oss och de var väldigt bra på det de gjorde. Det märktes att de kunde sin sak och vet hur de ska göra för att det ska gå så snabbt som möjligt. Hur som helst så var det väldigt skönt att slippa tänka på att kontakta dem och göra sån där OVK på egen hand. Att ha andra som gör allt det åt en.

Jag har bott i en bostadsrätt tidigare och då var det så mycket som behövde göras. Så mycket som gick fel och krånglade också. Nej, så mycket skönare nu med hyresrätten, även om jag inte kommer få någon vinst när jag lämnar den, men risken är mindre och arbetet är mindre också. OVK och renoverar sköts av fastighetsägaren och jag slipper göra någonting av det själv.